Bloggen

Bloggen

Sommaren 2018

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Sat, July 28, 2018 11:05:30

Sommaren 2018

Vilken underbar sommar vi haft och har, den är ju inte slut ännu. Ska försöka ge en liten resumé av den.

I början av juni kom några av mina gamla arbetskamrater hit och vi hade en liten återträff. Så roligt vi hade och det var så kul att träffa bl.a. Amelie igen som försvann hastigt och lustigt hösten 2017. En träff som vi definitivt måste göra om.

Helgen efter var det dags för mina barndomskamrater Ann F. Katta & Eva att komma hit. Owe passade på att åka till Nora för att fira Casper och Gustav som tog studenten. En tjej helg med besök hos Madame Lutuss m. mm. Vad skönt det är med gamla vänner som inte måste ha en förklaring utan allt är på något sätt nu som det var då. Älskar er!

Sedan var det Felix tur att ta studenten och Melvin slutade nian. Stolt mormor fick se Felix få stipendium.


Vi blev bjudna på fin middag på Björkhaga Pensionat av Denny & Lotta. Vilken underbar kväll och vilken mat.........

Hux flux var det sedan midsommar som vi firade i lugn och ro. Isi och Ann Awes var här på lite mat annars var det en lugn helg.

Direkt efter midsommar kom Axel, Louise, William och Wilja hit för Axel skulle hjälpa oss med altanen. Vet inte riktigt hur man tackar när vi får en hel veckas hjälp. Den hade inte varit klar ännu utan den hjälpen. TACK!

Min syster Katarina (Nina) har också varit här några dagar och vi hade invigningsfest av altanen med Berit, Stig, Göran, Ulf, Ingvor & Nina. En riktigt rolig kväll.

Anders, Maria, Elina & Gustav var här några dagar och hjälpte bl.a. till att stapla ved.
Samtidigt var Lena här för att valla lite.

Efter det bar det av till Kroksbo och vallningkurs med Trish Alexander. Gick för henne förra året och i år var det om möjligt ännu bättre. Stora framsteg blev det för Cam. Solveig filmade mig vid några tillfällen (ligger på Youtube https://www.youtube.com/channel/UCBW9kGQuFwMp1PMCfPc1Brw ) och ibland är det rent av plågsamt att se sig själv. Efter denna tredagarskurs åkte vi till Lena och Stig Stangvik tillsammans med Solveig och Arne Bjørnholt från Norge. Supertrevliga dagar med god mat, vallning och bad. Sedan bar det av till Kroksbio igen för tävlingar. Hade anmält mig till Post Advance på både kor och får men efter moget övervägande så strök jag mig från båda. Var stockhandler istället och fick super bra träning. Vi tävlade Farm Trail dagen efter och vi gjorde bra ifrån oss. Q och en andra placering.
Fler bilder kommer att ligga i under fliken Foto.

Mellanlandade hemma och sov en natt. Därefter 60 års fest hos Gunnar och Reneé. Wow vilken kväll, så trevligt och gott.

När vi kom hem ”på riktigt” så kom Owes son Pelle med fru Camilla.

Mycket bada har det blivit i sommar och jag är så tacksam för all hjälp vi fått från så många håll. Barnbarn som spontant kommer fast dom är i tonåren. Barnen som kommer samt vänner och bekanta. TACK!

Nu är vi själva igen och ska ta det lite lugnt fram till kennellägret som startar på onsdag. Men det får ett eget inlägg.

//Anna
  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post49

Ett liv i förändring

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Wed, January 17, 2018 15:09:00

Livet tar ibland väldigt konstiga vändningar och vårt liv har varit minst sagt turbulent sedan mitt senaste blogginlägg.

Borde skriva mycket mer om USA resan men det får bli vid senare tillfälle. Ni som är medlemmar i SASK har en bra sammanställning skriven av Lena Stangvik i sista numret av Aussietidningen. Den dagen jag får fiber kommer foton också lovar jag smiley

När vi kom hem från USA hamnade vi ju mitt i ett flytt kaos. Inflyttade i huset men inte mycket mer. Tycker nog att vi kom i ordning skapligt bra på ganska kort tid och före Jul kände vi att vi bodde i ett hem. Hösten är alltid en intensiv period arbetsmässigt så jag är nöjd att vi hann så mycket som vi gjorde.

Idag har vi 17 januari och väldigt mycket har hänt sedan Jul. Bl.a. så är jag utan arbete och står nu till arbetsmarknadens förfogande. Före helgerna var det fackliga förhandlingar angående missförhållanden som vi anställda upplevde. Goda diskussioner följde och vi kände att nu kommer det att bli förändringar till det bättre. Känslan var underbart skön när det väl blev helg. 9 januari hade vi uppföljningsmöte via skype och summan av kardemumman av det samtalet blev att både jag och min kollega Fredrik som bor i Blekinge och har södra Sverige som distrikt fick avsluta våra tjänster ”på egen begäran”. Ska inte trötta er med detaljer men det kändes ärligt talat för jäkligt. Nu har första chocken lagt sig och det har varit både ilska, förtvivlan, hopplöshet mm. mm. som rasat genom kroppen. Nu har jag landat lite och det känns faktiskt ganska bra. Ni som känner mig väl vet att jag älskar att jobba och dom sista åren innan pension hoppas jag har nya utmaningar med sig. Nu letar jag efter något, heltid, deltid, ibland tid, projektanställning, är egentligen öppen för alla förslag. Fastanställning är inte nödvändig eftersom jag från maj i år faktiskt kan gå i pension om jag vill. Nu ska Owe och jag renovera färdigt i huset, byta panel på garaget och bygga en ny altan. Dagarna blir ljusare och att sysselsätta sig är inga problem, vem vet det kanske t.o.m. blir lite hundträning.

Morsning till nästa gång.

//Anna

  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post48

USA

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Sun, October 29, 2017 13:50:25

Så var vi då i USA. Resan startade tisdag eftermiddag med resa till Eskilstuna och övernattning hos Lena och Stig i Ärla. Efter några timmars sömn bar det sedan mitt i natten av till Arlanda och flyg över till Staterna. Resan gick bra och vi fick ut vår bil och resan startade mot New Orleans.

Första stoppet och övernattning var i Lake Charles, då var vi möra efter att ha varit vakna 26 timmar bortsett från några timmars sömn på planet. Dagen efter bar det av ner till New Orleans. Vilken underbar upplevelse. Vi hittade ett kanon hotell mitt i Franska kvarteren, lyhörda och små rum men vadå, mitt i smeten. Fantastisk upplevelse och jag är så glad att vi åkte dit.Igår åkte vi uppåt igen och följde småvägar i träskmarken. HÄFTIGT! Vi såg även en påkörd Krokodil (Alligator?) inte så man vill gå ut på vägkanten och kissa direkt……..

Idag lördag ska vi åka till Galvestone ett litet samhälle på en ö just vid Mexikanska golfen och senare på dagen bär det av till Bryan där tävlingarna är.

På återhörande.
Anna  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post47

Snart flytt

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Sun, October 01, 2017 16:55:18
Nu är både Korrarp och Torpet Ljunghem sålt. Vi fick det vi ville ha för husen och är jätte nöjda att det gick fort och smidigt.

16 oktober skriver vi i Mullsjö och kan flytta in. Före det ska huset renoveras lite, med betoning på lite. Tyvärr kommer det att bli lite större saker som vi inte räknat med som så småningom måste åtgärdas. Elen i källaren MÅSTE åtgärdas omgående, här är det någon som jobbat på egen hand och det är förskräckligt. Vi hoppas att "vår" elfirma kan komma i veckan och besiktiga samt förhoppningsvis åtgärda saken omgående.

Utsikt från framsidan på huset, här ska det sågas träd och buskar för att öppna upp ner mot sjön.
Framsidan
Baksidan
Gästhus
Lite bilder från ovanvåningen. Att göra innan inflytt............... Måla vårt sovrum, måla och byta golv på mitt kontor. Blå heltäckningsmatta, nej tack.
Källaren ska tak målas, brädfodring av väggar samt in med nytt golv. På sikt måste tvättstugan göras om och en stor garderob färdigställas + bägge förådsdelarna.
Gästhuset
Blir nog bra när det blir klart och vi får ta det i den takt vi orkar. Bara vi kommer in och får känna efter så blir det nog bra smiley

//Anna

  • Comments(3)//bloggen.maybetails.se/#post46

Det händer saker i vårt liv

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Mon, September 04, 2017 17:59:12

Vi börjar med denna fantastiska helg vi haft i Håverud och på Melleruds BK. Årets upplaga av Rasmästerskap eller Aussie SM som vi valt att kalla det sedan ett år tillbaka gick av stapeln i helgen. Jätteroligt och massor av hundar, vänner och bekanta. Man är fullständigt slut efter en helg som denna och det är massor av arbete, förberedelser, ont magen innan allt är på plats. Men……. Även denna gång blev det tävlingar. Maria Ihrén som roddat detta i land i fem år är värd den absolut största eloge. Sen är det ju massor av fler personer som gör det möjligt både i rasklubben och utanför. Väljer att inte namnge någon av rädsla för att missa någon eller några. Ni vet själva vilka ni är och från djupet av mitt hjärta TACK!

Nästa år verkar som om Lydnads lydnaden och Söket kanske går i Jönköping i början av augusti och Spåren i september någonstans i närheten. Återkommer med detta.

För oss Maybe Tailsare var det en fantastisk helg och jag är så glad och stolt över Berit och Uno samt Johan och Kaxi. Berit och Uno certpoäng på sin första Elitspår tävling och trea i gruppen. Johan och Kaxi uppflyttade till Elit och tvåa i gruppen. Så fantastiskt roligt!

Alla valpar verkar fungera bra i sina nya hem och vår egen lilla Cam artar sig bra. Hon är redig den lilla tjejen.

Sen finns det ju lite andra saker i livet än hund. Idag den 4 september har vi skrivit på huset och den 16 oktober får vi nycklarna. Så roligt att åter få flytta ”hem” till Mullsjö. Håll tummarna att vi får vårt hus här på Korrarp sålt ganska snart så vi slipper sitta med dubbla hyror…………

Hörs snart,
//Anna  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post45

Valpflytt mm.

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Sat, August 26, 2017 16:41:36

Så var det dags för en liten uppdatering igen. Livet snurrar fort just nu………….. På en och en halv vecka har vi levererat valparna, köpt hus och startat försäljning av både Korrarp och Ljunghem. Fotografering av husen i veckan så vi har påbörjat ”dö” städningen i ett rasande tempo.

Om vi börjar med valparna så har dom nu flyttat till sina nya hem alla utom Cam som blir kvar hos oss. Alltid vemodigt när valparna flyttar och jag fixar inte riktigt att säga hejdå. Även om man vet att alla får det bra och man är så nöjd med valpköparna så åker en litet bit av hjärtat med varje valp. Dom rapporter jag fått från alla verkar bra och dom har inte ställt till med alltför mycket ofog. Alla utom Larma Lotta som såklart varit hos veterinär och opererat ut en tand som hon i stundens hetta ihop med Leasy bröt under en vild lek/kamp. Hon är lite speciell den där lilla hunden.

Samma dag som dom flesta valparna flyttade var vi och tittade på hus i Västra Kärr, Mullsjö. På några minuter bestämde vi oss och vi skriver inom en vecka. Känns fantastiskt bra att komma ”hem” till Mullsjö igen. Huset är väldigt mycket mindre än vi har nu så det blir många vändor till tippen, mycket försäljning på blocket och andra köp och sälj sidor. Vi har samlat på oss om man säger så. Vi kommer såklart att sälja vårt hus och även Ljunghem och den processen är påbörjad. Fortsättning följer.

Utsikt från altanen i nya huset smiley
Hörs igen.
//Anna

  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post44

Valparna fem veckor

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Mon, July 24, 2017 13:52:43

Imorgon blir valparna 5 veckor. Vart tar tiden vägen? Jag är inne på min tredje semestervecka tillika tredje förkylningsveckan. Inte så kul men eftersom inget annat varit planerat så är det inte så farligt ändå. Synd bara att orken tar slut så fort.

Valparna växer så det knakar och deras personligheter tar mer och mer form. Alla är fördelade och jag hoppas att alla blir nöjda med dom val som är gjorda. Ska se om jag kan ge lite förklaringar till vem och varför.

Vi börjar med tikarna.

Larma Lotta, den röda tiken med tan tecken kommer flytta med Leasy och Michelle hem till Uppsala. Larma är den tuffaste tiken, nyfiken, orädd och den som alltid ser till att vara först. Kampglad och ganska elak mot sina syskon, alltid hon som startar bråk. Alla leksaker ska dödas och hon hoppar på allt.

Aim ”point” är lite mer försiktig, hon är den som alltid kommer fram och vill upp i knät. Här får Emma en kramgo liten hund att ta med till Uppsala. Hon dödar inte sina leksaker utan dom bärs runt. Får man liv i leksaken så kampar hon gärna.

Vinga är en rar hund, alltid allert och nyfiken. Hon ser ut som en liten piggelino med sina uttrycksfulla ögon. Tror Mathilda får en bra kompis nere i Hajom med denna lilla fröken. Bråkar dom andra går hon undan och efter en stund är hon med i matchen. Gillar kamp och hon bär gärna runt på leksakerna.

Så har vi Abby, nästan lika på som Larma. Här får Ingela i Göteborg något att bita i. Leksaker ska dödas, hon bjuder upp till kamp och hon är först i matskålen. När jag visslar på hundarna är hon den första att kolla vad som händer.

Cam o Flage blir kvar här hemma. En mjuk liten hund som gärna sitter lite för sig själv och filosoferar. Tillsammans med Abby slåss hon om bästa platsen vid matskålen. Hon är den som klättrar och är nyfiken på allt nytt.

Så har vi pojkarna.

Yster är som sin syster Larma, bråkstake 😊 Allt ska dödas och eller kampas med. Hoppar på sina syskon och vill få fart på dom andra. Tror att Monica fr en hund med ganska mycket Power och det kanske kan behövas i stora staden Stockholm.

Gibbs flyttar till Therese i Mariestad och är den i gänget som är mest eftertänksam. Startar inga bråk och går gärna lite åt sidan. Han är den som mest leker med alla gosedjur, kryper upp i knät och vill vara nära, nära.

Viggen är en liten tänkare och även han bär gärna på allt. Passar nog bra hos Bettina i Stockholm där han får en retriever kompis. Han och Cam är dom som gärna klättrar och han tar gärna ett racer varv.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag aldrig haft en kull som är så intresserade av leksaker och som så tidigt börjar kampa. Vi får hoppas och tro att föremåls intresset och kampen sitter i för då kan dom här hundarna bli riktigt roliga att jobba med.

Sen är det ju så att livet består av lite mer än bara hund. Som jag skrev i förra inlägget så blev jag ju farmor igen. Eftersom jag har varit/är förkyld så vågade jag inte hälsa på. Nu har det skett i alla fall och hon är så liten så liten, det var underbart att få kram henne. Storebror William blev helt plötsligt stor.
Hörs snart igen.
//Anna  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post43

Farmor igen

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Wed, June 28, 2017 15:39:23
Det rör på sig kan man väl säga............. Igår den 27 juni föddes mitt femte barnbarn, en liten, liten flicka. Ganska mycket för tidigt (7 veckor) med ett mer eller mindre akut kejsarsnitt. Vi går inte in på varför här utan konstaterar att flickebarnet mår bra 1680 g och 44 cm lång. Louise barnets mamma mår inte så bra och jag är väldigt glad och tacksam att dom alla är kvar på sjukhuset. Självklart vill jag besöka dom men lillan ligger på NIVA och Louise orkar inte ta emot besök. Vi får helt enkelt avvakta tills alla är på banan igen.


För övrigt så mår valparna bara bra, äter och ökar i vikt. Den lilla Blue Merle tiken har dubblerat sin vikt på 8 dagar. Kan nog vara så att det blir tan tecken på henne också smiley
Hörs snart igen.

//Anna  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post42
Next »