Bloggen

Bloggen

Tyskland 17-21 april 2017

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Sat, April 22, 2017 15:21:58

Om jag skulle försöka mig på lite bloggande nu efter Tysklands resan.

Avresa från Korrarp söndag lunch för ett litet stopp i Huskvarna och pussande på barnbarnet William. Sedan full fart mot Malmö och övernattning på favorithotellet Elit Savoy. Dom är så gulliga och har alltid vattenskål, hundbädd och hundgodis framme när vi kommer. Snacka om att man känner sig välkommen.

Måndag morgon bar det sedan av till Dreieich som ligger någon mil söder om Frankfurt. Vårt hotell låg i Roedermark 5 minuter med bil från Spencer. Hotellet var fantastiskt mysigt med fina promenadvägar runt om. En underbar frukost och jätte god mat.

Måndag eftermiddag/kväll var det så dags att besöka herren i fråga och Leasy hann knappt ur bilen innan dom satt ihop. Efteråt vankades det god mat och lite trevande lärde vi känna varandra.

Spencer hade haft en tuff helg med Agility tävling, övernattningsgäster och nu detta. Tror dock att han var väldigt nöjd med helgen bl.a. eftersom han faktiskt blev Agility Champion och sedan anfallen av en väldigt het liten grå hund………………

På tisdagen vaknade vi till snöglopp och bestämde att det får bli en shoppingdag. Frankfurt är en otroligt vacker stad med en toppmodern stadskärna och måååånga affärer och gallerior. Senare på kvällen blev vi bjudna på en fin middag hos familjen Herzmann. Jättegott och bland annat hade Kerstin gjort en fantastisk varm sallad på gurka till lammkött. Fantastiskt gott och trevligt.Så blev det onsdag morgon och vi skulle försöka få till parning nummer två. Leasy ville men nu var Spencer inte så på och vi blev lite oroliga att vi bara skulle få till en parning. Beslöt att testa på kvällen igen och denna gången gick det bättre. Vi firade med en god middag på hotellet. Under dagen åkte vi på äventyr och var bl.a. och tittade på slott och hade en allmänt trevlig dag.
Så på torsdag morgon var det dags att styra kosan norröver igen. Återigen en övernattning på vägen och denna gången i Bad Oldesloe i Norra Tyskland. Hade jag använt hjärnan skulle vi såklart ha valt Kiel-Göteborg och sluppit köra ca 60 mil, men……….. är huvudet dumt får bensintanken lida. Nåväl vi hade en trevlig kväll och hundarna sköter sig exemplariskt trots många timmar i bilen.


Fredag eftermiddag var vi så hemma igen och att sova i egen säng är ganska skönt faktiskt.

Nåväl sammanfattningsvis så har allt gått jättebra. Leasy är parad 2 gånger, vi har haft en minisemester. Förhoppningsvis får vi ingen sommarsemester eftersom vi ju hoppas på en hel liten ”skock” med valpar som borde komma veckan före Midsommar om allt går som planerat.

Tusen TACK! till Kerstin med familj för er vänlighet och gästfrihet. Torpet väntar på er till sommaren.

Så kan vi väl provocera lite också..............

Lite kuriosa är diskussionerna vi hade vid matbordet dom handlade naturligtvis om hund och tävlingar. Bl.a. så pratade vi om dom nya lydnadsreglerna som även gäller i Tyskland (FCI) resultatet av dom reglerna har blivit att folk slutat tävla lydnad och istället fullständigt exploderar Rally lydnaden. Vi lär väl se om vi får samma resultat i Sverige. Personligen tror jag faktiskt det. Efter att jag gått vidareutbildningen har jag beslutat mig för att sluta döma lydnad och det av flera skäl.

1) Jag varken tävlar eller tränar lydnad längre
2) Jag gillar verkligen inte attityden (skäller hunden ett skall, tack för idag o.s.v.)
3) Alla maxbetyg som man ska hålla i huvudet i alla klasser

Så jag säger nej tack och fortsätter döma bruks istället.

Håll tummarna för Leasy och Spencer nu.

Ha ré
//Anna

  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post38