Bloggen

Bloggen

Holland & WTCH

Hundar och annatPosted by Anna Brinning Tue, October 11, 2016 18:41:33

Några rader om vår fantastiska Hollandsresa. Är fortfarande ganska omtumlad av vad som hände och får nästan nypa mig i armen för att förstå att det faktiskt har hänt.

Jag slutade jobba på Bokmässan söndag eftermiddag och dog hem för att packa. Jobb måndag med allt som måste bokas, svaras på efter en vecka på mässa. På kvällen bar det av och vi gjorde en övernattning i Malmö måndag natt. Tisdag blev resdag och vi landade i Freisland vid 15.00 tiden. En sväng till Anneke för att heja, handla frukostmat och sedan en skön kväll i goda vänners lag.

Onsdag morgon och nu börjar vi med en Clinic för Cris Caldwell. Jag hade anmält mig till får och kor men köpte till att även få gå på ankorna (som var nya och inte mycket vallade på). Herre jösses………. Märktes att inte Tres gjort någonting när jag varit en vecka på mässa och efter att ha legat 15 timmar i bil + en hotell natt. En olydig explosion var vad det var jag tog in i hagen. Livet lekte och hon sprang & sprang & sprang. Gjorde väl det hon skulle men det såg inte klokt ut, hoppeli, hoppeli, hopp. Hade väl lite ont i magen inför morgondagens farmtrail.Torsdag var det då dags för den roligaste tävlingen, farmtrail. Jag startade på alla djurslag och fick qualifying score på alla.
Kommentarerna på korna: Trust your dog! Great Job!!!!
Kom på fjärde plats trots att jag ramlade och fastnade med foten i en grind så man fick komma in och ”bända” bort mig. En vass del av staketet satt fast i foten, gör fortfarande ont.
Kommentarer på fåren: Great sort! Great Job!!!! Denna klass vann vi.
Kommentarer på ankorna: Great, great Job! Brath!!!!! J
Så lita på att jag var fylld av självförtroende och stolt över min lilla hund. Nu kunde resten få gå som det ville.Fredag morgon började med sol och blåst men på eftermiddagen ändrades vädret drastiskt och dagen slutade med ösregn och nu menar jag ÖSREGN.


Jag ska inte trötta er med en massa resultat men vi fick qualifying score på alla runs utom ett för Anneke på lördagen och det var på får. En riktig skitrunda var det, började märkas på Tres att hon började bli trött i huvudet. Bestämde mig då för att avsäga mig mina runs på söndagen och bara starta på fåren och för Anneke så att jag i bästa fall kunde få mitt/vårt WTCH (Working Trial Champions) det gick vägen. Startade också en B bana på kor enbart för att ha kul och det var det. Jäklar vilken bra runda det blev. Lite små kul är det också att jag på fredagen vann min klass på kor och slog den som kom sexa i finalen på Nationals i USA.

Kamrateran Hege, Paula och Magne hade också bra dagar med fina resultat. Med rädsla för att missa något väljer jag att inte räkna upp resultat, det får ni göra själva på er hemsida eller FB.

Nu sitter jag då här efteråt med nästan lite tomhet i kroppen. Nu är hon klar, vi kan liksom inte göra så mycket mer. Jo möjligen DNA testa för att ASCA registrera Tres, sedan flänga runt i Europa för att samla poäng för att åka och tävla på Nationals i USA. Men, det har jag varken pengar eller semesterdagar till att göra. Det som ligger närmast är att gå et VP med henne och till det tarvar det väldigt mycket mer träning.

Nog för nu.

//Anna  • Comments(0)//bloggen.maybetails.se/#post33